Maca z Peru
Peruánský kořen Maca pochází z And. Místní obyvatelé používají tuto rostlinu,resp. její část,po staletí. Jde o jednu z nejvýše rostoucích rostlin na světě, odolává velmi nepříznivým klimatickým podmínkám And. Mnozí odborníci Macu srovnávají s ženšenem.
Maca je přírodní zdroj důležitých látek - proteiny, vláknina, vitamíny (A, B1,B2, B12, C, E), minerální látky (vápník, železo, fosfor, měď, zinek, hořčík, draslík, mangan, sodík, jód). Má vysoký obsah základních aminokyselin, důležitých nenasycených mastných kyselin.
Použití:
• regeneruje organismus, posiluje vitalitu • celkové zvýšení odolnosti organismu • mírní deprese, psychické vyčerpání, neurózy, chronickou únavu
• zlepšuje paměť a schopnost učit se • udržovat pevnost kostí a sílu svalů, užívaná delší dobu pomáhá udržet dobrý zrak a sluch • osvěžuje paměť, dodává vitalitu a tím posiluje sebevědomí • mírní vedlejší účinky chemoterapie (radioterapie) • usnadňuje hojení ran • podporuje léčbu anemie, tuberkulózy, akné, nechutenství • napomáhá předcházet vzniku osteoporózy • vyhledávaný doplněk stravy sportovců